Tietoa meistä

Suunnitteletko raskautta tai oletko kenties jo raskaana? Voi myös olla, että lähipiiristäsi löytyy ihmisiä, joille raskaus on tavalla tai toisella ajankohtainen asia.

Saatat myös olla terveydenhoitoalalla töissä ja kiinnostunut lukemaan lisää raskaudesta sekä raskaudenaikaisista palveluista ja muista mahdollisuuksista, joita vanhemmat voivat halutessaan hyödyntää tänä jännittävänä aikana.

Siinä tapauksessa olet saapunut aivan oikeaan osoitteeseen, sillä tältä sivustolta löydät rutkasti tietoa raskaudesta ja raskaudenaikaisesta hoidosta. Raskaus on monellakin tapaa herkkää ja jännittävää aikaa riippumatta siitä, onko kyseessä ihka ensimmäinen raskaus vai onko takana jo useampia raskauksia.

Jokainen raskaus on erilainen ja jokaisen aikana odottavaa äitiä ja mahdollisesti myös kumppania ja muuta lähipiiriä voivat mietityttää erilaiset asiat. Myös huolestuminen on normaali reaktio, eikä siitä tarvitse ahdistua. Usein raskauden aikana tarvitaankin monenlaista tukea ja neuvoa, jota onneksi on saatavilla runsain mitoin.

Sitä on kuitenkin osattava pyytää, eikä tiedon hankkiminen välttämättä ole aina helppoa, etenkään kun mielessä pyörivät monet muutkin raskauteen, tulevaan vauvaan ja vanhemmuuteen liittyvät asiat.

Millaista tietoa löydät sivustoltamme?

Tällä sivustolla kerromme kattavasti raskaudesta ja sen aikaisesta hoidosta. Me Suomessa asuvat voimme pitää itseämme varsin onnekkaina, sillä maassamme toimii onneksi kansainväliselläkin tasolla poikkeuksellisen laadukas neuvolajärjestelmä, joka tarjoaa monipuolisesti tukea kaikille perheenlisäystä suunnitteleville, raskaana oleville sekä jo vanhemmiksi tulleille.

Etenkin tulevia ja ensimmäistä lastaan odottavia vanhempia voivat askarruttaa laidasta laitaan monenlaiset asiat. Raskaus saattaa hämmentää monellakin tapaa varsinkin odottavaa äitiä, joka saattaa kokea epävarmuutta.

Tunne on täysin luonnollinen, mutta jotta raskausaika sujuisi mahdollisimman sulavasti ja stressittömästi, kannattaa tällaisissa tilanteissa kääntyä aina ammattilaisen puoleen erilaisten huolenaiheiden ratkomiseksi.

Monille pian vanhemmiksi tuleville on tärkeää saada vertaistukea, jota varten internetistä löytyykin valtavasti mahdollisuuksia. Erilaisilta keskustelufoorumeilta ja sosiaalisen median ryhmistä löytyy paljon samanlaisessa tilanteessa olevia ihmisiä, joiden kanssa on mukava jakaa kokemuksia.

Jotta omaa tilannettaan ei tulisi liikaa vertailleeksi toisiin, kannattaa epäselvissä tilanteissa kuitenkin

ottaa yhteyttä ennemminkin neuvolaan, synnytysdoulaan tai muihin raskausajan palveluita tarjoaviin tahoihin. On syytä muistaa, ettei mikään huolenaihe ole liian pieni. Aina kannattaa rohkeasti kysyä ja selvittää, mikäli jokin asia raskaudessa mietityttää. Auttavia tahoja on tarjolla kaikenlaisiin tarpeisiin.

Raskausajan tukea myös neuvolapalveluiden ulkopuolella

Koska raskauden havaitsemisen jälkeen hakeudutaan yleensä neuvolaan, ei silloin välttämättä ainakaan heti aluksi tule harkinneeksi muita vaihtoehtoja tuen saamiseksi raskauteen.

Sivustoltamme löydät kuitenkin kattavammin tietoa koskien kaikkia tarjolla olevia palveluita raskaudenaikaista hoitoa koskien aina henkistä tukea antavista synnytysdoulista odottavan äidin fyysiseen hyvinvointiin. Voi hyvinkin olla, että sivustomme avaa silmäsi uudenlaisille mahdollisuuksille!