Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirje

Tämän sivuston aiheita ovat muun muassa raskaus, raskausajan hoito, raskauteen, synnytykseen ja vanhemmuuteen liittyvät palvelut sekä doulapalvelut.

Koska odottaville äideille, molemmille vanhemmille ja koko lähipiirille on tarjolla jatkuvasti yhä enemmän vaihtoehtoja, ei aina ole helppoa pysyä kartalla kaikista mahdollisista palveluista ja tuesta, joita kulloinkin on saatavilla. Senpä vuoksi pyrimme päivittämään sivustollemme jatkuvasti tietoa koskien raskautta ja sen aikana tarjottavia palveluita.

Tilaa uutiskirje

Päivitämme tälle sivustolle aika ajoin uusia artikkeleita koskien niin raskautta, synnytystä kuin näihin liittyviä palveluita. Mikäli suunnittelet lapsen hankintaa, olet jo raskaana tai edellä mainitut aiheet kiinnostavat jostain muusta syystä, löydät sivustoltamme varmasti mielenkiintoista luettavaa ja uusia näkökulmia pohdittavaksi.

Jos sivustolla ei tule kuitenkaan käytyä jatkuvasti, kannattaa siinä tapauksessa harkita uutiskirjeemme tilaamista, niin uusimmat päivitykset eivät vahingossakaan jää huomaamatta.

Aika ajoin lähetettävä uutiskirjeemme kertoo sivuston tuoreimmat kuulumiset ja päivitykset, joten sinun ei itse tarvitse käydä tarkistamassa tilannetta.

Ajankohtaista tietoa raskaudenaikaisista palveluista

Raskauteen liittyy monella paljon epävarmuutta, mikä on aivan luonnollista. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei koskaan tarvitse jäädä yksin. Tukiverkosto saattaa löytyä omastakin takaa, mutta sen lisäksi raskaudenaikaista tukea on mahdollista saada hyvinkin monelta eri taholta. Erilaiset raskaudenaikaiset palvelut ovatkin nyt suositumpia kuin koskaan.

Raskausajan palveluissa hyvää on se, että niistä voi räätälöidä itselleen sopivan näköisen ja omaan budjettiin sopivan paketin. On sellaisia odottavia vanhempia, jotka eivät koe kaipaavansa mitään ylimääräistä tukea tai apua tavallisten neuvolatarkastusten ja neuvolasta saatavien vinkkien lisäksi. Jotkut puolestaan haluavat saada käyttöönsä kaiken mahdollisen avun ja tuen raskauden ajaksi.

Toisille taas riittää vain satunnainen doulalta saatava keskusteluapu tai vaikkapa kertaluontoinen synnytysvalmennus. Koska tulevilla vanhemmilla voi olla hyvinkin erilaisia tarpeita raskauteen liittyen, on tarjolla myös todella monipuolisesti erityyppisiä palveluita.

Maailmalla kehitetään jatkuvasti uudenlaisia palveluita raskauden ajaksi, ja ennen pitkää ne rantautuvat myös meille Suomeen. Siinä missä vielä parikymmentä vuotta sitten esimerkiksi doula oli pitkälti ennenkuulumaton vaihtoehto odottaville äideille Suomessa, ovat doulan palvelut nyt yhä useamman odottavan perheen harkintalistalla.

Doulan palveluita on kuitenkin monissa muissa maailman maissa käytetty huomattavasti yleisemmin jo vuosikymmenten ajan.