Nipistä lainakuluissa raskauden aikana

Usein tieto raskaudesta kääntää tulevien vanhempien elämän päälaelleen. Tiedossa on takuuvarmasti aivan uudenlaisia kulueriä, joista ei aiemmin ollut aavistustakaan.

Useimmissa tapauksissa hankintalistalle päätyvät niin lastenvaunut, lastenvaatteet, pinnasänky, tutit ja tuttipullot, maidonkorvikkeet, vaipat ja monet muut sellaiset asiat, joista lapsettomien ei tarvitse huolehtia.

Vauvan saapuminen on monille kuitenkin ihana ja tervetullut muutos, johon ollaan valmiita panostamaan sen verran kuin oma budjetti ja taloudellinen tilanne suinkin sallivat. Monet ottavat tässä tilanteessa myös lainaa voidakseen hankkia kaiken tarvittavan saapuvalle pienokaiselle.

Vaikka hankittavana on paljon kaikenlaista, on taloudellinen suunnittelu kuitenkin ensiarvoisen tärkeää myös raskauden aikana, jotta uuden perheenjäsenen tulevaisuus olisi turvattu.

Kun elämään saapuu pieni ihminen, on hän täysin vanhempiensa armoilla. Onkin vanhempien tehtävä pitää huoli siitä, että rahatilanne on riittävän vakaa ja että talous pysyy hallinnassa myös raskauden aikana ilmaantuvista kuluista riippumatta, olivat kulut sitten odottamattomia tai odotettuja.

Lainojen yhdistäminen tehokas säästökeino

Valtaosalla vauvaa odottavista vanhemmista on maksettavana jonkinlainen laina tai useampia lainoja. Saattaa esimerkiksi olla, että takana on hiljattain suoritettu asunnon ostaminen, jolloin maksettavana voi olla asuntolainaa.

Muita yleisiä lainoja ovat esimerkiksi autolaina tai opintolaina, joita monet perhettä perustavat lyhentävät pois pikkuhiljaa. Myös erilaisia kulutusluottoja on saattanut joutua ottamaan jossain vaiheessa elämää.

Mikäli maksettavana on useampia lainoja, saattaa olla paikallaan tarkistaa niistä koituvat kustannukset. Usein erillisistä lainoista voi joutua maksamaan turhaan liikaa, jos maksettavana on eri suuruisia korkoja tai muita lainoihin liittyviä kustannuksia.

Tällöin yhdistä lainat yhdeksi on usein hyvä ratkaisu turhien kulujen suitsimiseksi. Kun useamman lainan lyhentämisen sijaan maksettavana on vain yksi suurempi ja korkonsa osalta kilpailutettu laina, voi sillä säästää pitkän pennin. Raskausaikana on paljon muutakin tekemistä kuin huolehtia monen lainan takaisinmaksusta ajallaan.