Harjoituksia synnytykseen: Läsnäoloa, rentoutumista ja kivun kanssa pärjäämistä

gravidmeditation-1fujipro800zexp-M

Henkinen valmentautuminen on tärkeä osa synnytysvalmennusta. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun, kivunkokemukseen ja kärsimykseen. Sen takia olen tehnyt sinulle verkkokurssin synnytysmeditaatio.

Läsnäolo on ainoa mielentila jossa voit synnyttää ilman pelkoa.

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen.

Miten sinä valmistautuisit synnytykseen jos se olisi sankarin matka kohti tuntematonta, kohti aarretta? Jos tietäisit, että joudut astumaan kynnyksen yli, jättämään tuntemasi maailma taakse, kohtaamaan haasteita, ehkä jopa tappelemaan lohikäärmettä vastaan? Jos tietäisit, että joudut riisumaan asun, jossa tunnet itsesi? Kohtaamaan uusia puolia itsessäsi, ehkä myös oman varjosi?

Naisen kannattaa valmistautua hyvin tätä matkaa varten. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman karttaa, kompassia ja opasta! Verkkokurssi on kartta kohti tietoista synnytystä. Synnytysmeditaatiossa aktivoimme oikeaa aivonpuoliskoa, joka dominoi synnytyksen aikana. Käytämme erilaisia läsnäoloa, keskittymistä ja rentoutumista edistäviä harjoituksia. Suosikkini on EFT tai naputus mutta käytän myös muita harjoituksia ja menetelmiä, lähinnä “Birthing from Within” -harjoituksia.

“Rentouduttuani hetken kuluttua ja päästyäni mukaan rytmiin, tuntui hyvältä sanoa asioita ääneen. Minulla tuli rauhallinen olo meditaatiosta.”

gravidmeditation-49fujipro800zexp-X3

Kenelle verkkokurssi soveltuu?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, tuleeko puolisosi mukaan synnytykseen vai ei, onko sinulla puolisoa vai ei, tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. EFT-harjoitukset sopivat erityisen hyvin synnytyspelkoisille, mutta jokainen hyötyy stressin purkamisesta.

Hyödyt

 • Lievitä synnytykseen liittyviä pelkoja, vapaudu ahdistavisya ja rajoittavista ajatuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.
 • Löydä OMA TAPASI synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).
 • Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.
 • Vahvista rakkauden tunne, turvallisuus, luottamus ja yhteys syvimpään voimaasi.
 • Opi tehokas itsehoitotekniikka, joka kulkee aina mukana.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssin sisältö

Vuosien aikana olen hankkinut välineitä ja harjoituksia, joiden tiedän toimivan niin synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin. Ne ovat harjoituksia, jotka vapauttavat sinut peloista ja sokeista pisteistä, lisäävät tietoisuutta ja läsnäoloa.

Näin voit saada taitoja, jotka auttavat sinua näkemään selkeästi, tekemään oikeita päätöksiä ja synnyttämään rakkauden voimalla. Harjoitukset olen oppinut näiden kuuden vuoden aikana, jolloin olen aktiivisesti ollut perheiden tukena doulan ominaisuudessa. Osa harjoituksista olen oppinut Birthing from Within –kursseilla ja olenkin saanut luvan heiltä opettaa harjoitukset sinulle.

Ensimmäinen osio: Mitä aivoissa tapahtuu synnytyksen aikana? Miksi meditatiiviset harjoitukset ovat tärkeitä? Johdanto ja viikon tehtävät (hengitys, äänenkäyttö, rytmi, rentoutus, rituaali). Kipu, kärsimys ja hyvä synnytyskokemus.

Sinun ei tarvitse meditoida tuntikausia, muutama minuutti päivässä tekee jo ihmeitä ja lisää kykyä olla läsnä myös voimakkaiden tunteiden ja tuntemusten kanssa!

Toinen osio: Purkaa pelkoja EFT:n avulla.

Opit tehokkaan ja yksinkertaisen itsehoitomenetelmän, joka purkaa stressiä, pelkoja ja ahdistusta ja vahvistaa luottamusta ja turvallisuutta. Saat neljä äänitettä, jossa ohjaan sinua EFT-prosessin läpi. Nauhoja on helppo käyttää ja niillä pääset purkamaan yleisiä pelkoja ja huolia:

 • EFT-meditaatio: Huolesta vapautuminen ja luottamuksen kasvattaminen
 • EFT-meditaatio: Synnytyksen intensiteetti ja epäonnistumisen pelko
 • EFT-meditaatio: Kivun ja hallinnan menettämisen pelosta irti – kohti sallimista ja luottamusta
 • EFT-meditaatio: Päästä irti synnytysympäristöön liittyvistä peloista

Lue lisää EFT-menetelmästä. 

Kolmas osio: Kivunkohtaaminen – läsnäolo on ratkaisevaa sille miten koet synnytyksen kivun ja intensiteetin.

Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen intensiteetti ja kipu. Ohjaus tapahtuu videon välityksellä.

Neljäs osio: Yllätysharjoitus!

Saat uusia oivalluksia siitä, mitä sinun tarvitsee tietää jotta voit synnyttää – omalla ainutlaatuisella tavallasi. Prosessi auttaa kohtaamaan tuntematon synnytys – tietoisesti.

Tuki

 • Vertaistuki suljetussa Facebook ryhmässä.
 • Facebook live tai Google hangout keskustelu kerran kuussa, jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä ja saada ohjausta.
 • Opettajan palaute tehtäviin.

Kyllä, haluan osallistua verkkokurssille 

alessapromo-16fujipro800zexp-X3-2