Harjoituksia synnytykseen: Läsnäoloa, rentoutumista ja kivun kanssa pärjäämistä

gravidmeditation-1fujipro800zexp-M

Henkinen valmentautuminen on tärkeä osa synnytysvalmennusta. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun, kivunkokemukseen ja kärsimykseen. Sen takia olen tehnyt sinulle verkkokurssin synnytysmeditaatio.

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen.

Tätä matkaa varten kannattaa valmistautua hyvin. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman karttaa, kompassia ja opasta!

Verkkokurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivunkohtaamiseen.

Meditatiiviset harjoitukset vaikuttavat aivojen värähtelytaajuuksiin ja auttaa synnyttäjää pääsemään erilaiseen mielentilaan. Tässä mielentilassa on helpompaa olla yhteydessä intuitioon ja vaistoihin, mikä edistää synnytystä koska synnyttäjä tietää itse missä asennossa hänen on hyvä olla, mitä kivunlievitystä ja tukea hän tarvitsee, jotta voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Meditatiiviset harjoitukset opettavat päästämään menneestä irti ja keskittymään ainoastaan tähän hetkeen. Ne opettavat myös armollisuutta itseään kohtaan silloin kun kaikki ei mene toiveiden mukaan ja jotain yllättävää tapahtuu synnytyksen aikana tai sen jälkeen.

“Minulle tuli rauhallinen olo meditaatiosta. Rentouduttuani hetken kuluttua ja päästyäni mukaan rytmiin, tuntui hyvältä sanoa asioita ääneen.”

Palautetta opettajasta: 

“Ohjaajana olet niin sopiva tähän työhön: kerrot rauhassa, kuuntelet, olet vahva, salliva, liioittelematon ja silti vakuuttava. Asioilla on aina synnytyksiin ja odotuksiin liittyen niin monta puolta ja monia tilanteita ja tasoja, että mitään ei voi julistaa yhdeksi ainoaksi totuudeksi. Sinä jaat viisauttasi hienosti ja sopivan sensitiivisesti.”

gravidmeditation-49fujipro800zexp-X3

Kenelle verkkokurssi soveltuu?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, tuleeko puolisosi mukaan synnytykseen vai ei, onko sinulla puolisoa vai ei, tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. EFT-harjoitukset sopivat erityisen hyvin synnytyspelkoisille, mutta jokainen hyötyy stressin purkamisesta.

Hyödyt

1) Lievitä synnytykseen liittyviä pelkoja, vapaudu ahdistavista ja rajoittavista ajatuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.

2) Vahvista luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.

3) Löydä oma tapasi synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).

4) Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.

5) Vahvista yhteys itseesi ja syvimpään voimaasi odotuksessa ja synnytyksessä.

6) Opi tehokas stressin lievityksen itsehoitotekniikka, joka kulkee aina mukana.

Synnytysmeditaatio -verkkokurssin sisältö

Kurssin voit suorittaa koska tahansa ja omaan tahtiisi. Saat koko materiaalin käyttöösi heti rekisteröitymisen jälkeen. Materiaali koostuu äänitteistä, videoista ja tekstistä. Sinun kannattaa varata vähintään tunti viikossa tehtäviin. Saat:

Kolme hengitysharjoitusta

Neljä EFT-meditaatiota

  1. Huolesta vapautuminen ja luottamuksen kasvattaminen
  2. Synnytyksen intensiteetti ja “epäonnistumisen” pelko
  3. Kivun ja hallinnan menettämisen pelosta irti – kohti sallimista ja luottamusta
  4. Päästä irti synnytysympäristöön liittyvistä peloista

Kaksi ”jääpalasupistusharjoitusta” (harjoitus kivun kanssa pärjäämiseen)

Viisi muuta harjoitusta

Lue lisää sisällöstä: 

Vuosien aikana olen hankkinut välineitä ja harjoituksia, joiden tiedän toimivan niin synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä kuin synnytyksen jälkeenkin. Osa harjoituksista olen oppinut Birthing from Within –kursseilla ja olenkin saanut luvan heiltä opettaa harjoitukset sinulle.

Ensimmäinen osioKivun kanssa pärjääminen (“coping techniques”)

Synnytys on iso ja intensiivinen tapahtuma, tunnetasolla ja fyysisellä tasolla, ja vaatii paljon voimia. Kun naisella on hyvä yhteys omaan kehoon ja mieli on levollinen ja luottavainen, kun hänellä on hyvä tukijoukko ympärillään, ja hän pystyy ilmaisemaan itseään vapaasti, synnytyksen kipu on usein siedettävä osa prosessia. Hän pystyy vastaamaan siihen omilla voimavaroillaan: hengitys, ääni ja liike. Hengityksen, äänen ja liikkeen harjoittamisesta sinulla on apua riippumatta siitä haluatko synnytyksen aikana jossakin vaiheessa puudutuksen. Harjoitukset lisäävät pärjäämisen tunnetta. Sinun ei tarvitse meditoida tuntikausia, muutama minuutti päivässä lisää jo kykyä olla läsnä myös voimakkaiden tunteiden ja tuntemusten kanssa.

Toinen osio: Purkaa pelkoja EFT-menetelmän avulla

Opit tehokkaan ja yksinkertaisen itsehoitomenetelmän, joka purkaa stressiä, pelkoja ja ahdistusta ja vahvistaa luottamusta ja turvallisuutta. Saat neljä äänitettä, jossa ohjaan sinua EFT-prosessin läpi. Nauhoja on helppo käyttää ja niillä pääset purkamaan yleisiä pelkoja ja huolia.

EFT on lyhenne sanoista Emotional Freedom Technique (eli suomeksi Tunteiden vapauttamisen menetelmä). EFT on turvallinen ja lempeä tapa oppia uusi tapa reagoida stressaavissa tilanteissa – ja mikä on sen hyödyllisempää synnytystä ajatellen? EFT-menetelmässä naputellaan kehon meridiaanien päätepisteitä, akupisteitä. Samalla ajatellaan stressiä aiheuttavaa asiaa tai tilannetta, esimerkiksi tulevaa synnytystä, synnytysympäristöä, toimenpiteitä synnytyksessä tai muuta vastaavaa.

EFT-meditaation jälkeen kehon ja mielen stressitaso laskee. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa ja synnytykseen on helpompi valmentautua. Ajatuksesi selkenevät ja mielesi rauhoittuu – tiedät mitä haluat ja miten päästä tavoitteeseen.

Naputusta voi käyttää myös synnytyksen aikana päästämään stressistä irti.

Kolmas osio: Kivun kohtaaminen 

Saat toimivan, meditatiivisen strategian sille, miten kohdata synnytyksen intensiteetti ja kipu. Läsnäolo on ratkaisevaa sille miten koet kivun – ja läsnäoloa voi harjoitella. Ohjaus tapahtuu videon välityksellä.

Neljäs osio: Yllätysharjoitus!

Saat uusia oivalluksia siitä, mitä sinun tarvitsee tietää jotta voit synnyttää – omalla ainutlaatuisella tavallasi. Prosessi auttaa kohtaamaan tuntematon synnytys ja vahvistaa luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.

Tuki

  • Vertaistuki suljetussa Facebook ryhmässä.
  • Facebook live tai Google hangout keskustelu kerran kuussa, jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä ja saada ohjausta.
  • Opettajan palaute tehtäviin.

Kyllä, haluan osallistua verkkokurssille 

PS. Voit ostaa kurssin myös Holvi-verkkokaupasta 

alessapromo-16fujipro800zexp-X3-2