Perhedoula synnytyksen jälkeen – vähemmän kaaosta

Amelie_Annika

On yleistä ja luonnollista, että tunnet olosi haavoittuvaksi ja epävarmaksi tuodessasi vauvan kotiin synnytysosastolta. Mielessäsi pyörii tuhat kysymystä – onko minulla tarpeeksi maitoa? Miksi vauva itkee? Miten ehdin käydä suihkussa tai koiran kanssa lenkillä? Et ole syönyt kunnon ateriaa koko päivänä, olet uupunut valvomisesta. Haluat antaa mahdollisimman hyvän alun vauvalle ja muodostaa häneen vahvan siteen mutta hetkittäin epäröit oliko lapsen hankkiminen sittenkään hyvä idea? Kaipaat apua ja tukea mutta ehkä paikkakunnallasi ei ole sukulaisia keneltä sitä pyytää. Perhedoula voi silloin olla oikea ratkaisu.

Tuore äiti kaipaa lepoa ja ravitsevaa ruokaa toipuakseen synnytyksestä. Perhedoula voi tehdä ravitsevan keiton tai maidoneritystä lisääviä keksejä naposteltavaksi. Doula voi olla vauvan kanssa äidin nukkuessa tai ollessa suihkussa. Hän voi antaa rentouttavan jalkahieronnan tai hemmotella sinua Rebozo-hoidolla ja kuunnella synnytyskertomustasi. Doula ei tuomitse tai arvostele omaa tapaasi olla nainen ja äiti. Hän kannustaa löytämään omat voimavarasi.

Kotona ei ole imetystukea ja tuore äiti ehkä kamppailee hyvän asennon löytämisessä, vauvan imuotteen kanssa, ja on epävarma maidon riittävyydestä. Perhedoula voi auttaa löytämään ratkaisut imetykseen tai pulloruokintaan liittyvissä ongelmissa. Vakavissa ongelmatilanteissa hän ohjaa perheen eteenpäin.

Jotta voit hoivata vauvaa tarvitset itse hoivaa, oli se sitten kannustavien sanojen tai terveellisten juomien muodossa imetyksen aikana. Olet äiti. Teet maailman tärkeintä mutta erittäin vaativaa työtä. Jos vain annat ja annat etkä täytä omia varastojasi on olemassa riski, että uuvut. Parisuhde kärsii. Perhedoulan tuki voin ennaltaehkäistä synnytyksen jälkeistä masennusta ja lisää vanhempien itseluottamusta.

PRESENTKORTLabyrinth Doula on saanut postpartum doula koulutuksen DONA-järjestön kautta (Doulas of North America) ja toimii järjestön eettisten periaatteiden mukaisesti.

Alessandra tekee kotikäyntejä Paraisten ja Kaarinan alueella.

DONA sertifiointiprosessin aikana perhedoulan kotikäynti Paraisten ja Kaarinan alueella maksaa 40 € / tunti. Myös lahjakortteja – lahjavinkki isovanhemmille! Perhedoulan työ on kotitalousvähennyskelpoista. Kysy lisää: info@labyrinthdoula.com


’Alessandra työskentelee sekä sydämellä että järjellä – hän on hyvä kuuntelija. Kaikesta arvokkainta hänen antamassaan tuessa oli, että hän sai minut uskomaan omaan kykyyni hoitaa vauvaa ja että opimme molemmat: sekä vauva että vastasyntynyt äiti!’