Synnytystarinapiiri

Helsinki 20.1.2018, How violins, Mechelininkatu 28

Parainen 17.3.2018, klo. 13-17, Terapiakulma, Rantatie 10

Synnytystarina ei ole staattinen – se muuttuu ja elää, ihan niin kuin sinäkin muutut ja kehityt naisena ja äitinä. Tarina siitä, miten sinusta tuli äiti on yksi elämäsi tärkeimmistä tarinoista. Äidiksi syntyminen on usein mullistava kokemus ja tarinan sisäistäminen voi viedä pari-kolme vuotta. Koska meillä on nykyaikana harvoin rituaaleja tukena synnytyksen jälkeisenä aikana, niin tarinan sisäistäminen ja syvällisempi ymmärtäminen voi kuitenkin jäädä kesken. Synnytystarinan kertominen uudestaan ja uudestaan auttaa harvoin eteenpäin.

Synnytystarinapiiri

Synnytys on harvoin täydellinen. Kuitenkin tuntuu vaikealta puhua synnytyksen varjopuolista, ja siitä miten varjoissakin piilee kauneutta, valoa ja tärkeitä oivalluksia. Joskus synnytyksestä jää syvempiä haavoja. Joskus se on matka Aliseen. Joskus jotain menee rikki eikä mikään ole samanlaista.

Synnytystarinapiirissä katsomme rohkeasti tarinan vaikeita kohtia uudesta näkökulmasta. Ehkä syvimmässä haavassa piilee lääkettä? Ehkä siellä on tuntematon lahja? Ehkä se on Prinsessa Ruususen kolmastoista lahja, lahja mitä ei haluaisi ottaa vastaan mutta elämä on päättänyt toisin?

Teemme Synnytystarinalabyrintin sekä muita luovia harjoituksia. Synnytystarinalabyrintissä on yhdeksän porttia ja jokaisen portin takaa löytyy viisautta ja uusia oivalluksia. Hyödynnämme vanhoja myyttejä; näiden tarinoiden kartat auttavat löytämään takaisin kotiin initiaation paluumatkalta.

Synnytystarinapiiri sopii erityisen hyvin doulille ja muille ammattilaisille, mutta kuka tahansa, joka haluaa syventää ymmärrystään synnytystarinastaan on tervetullut mukaan.

Alessandra on kokenut doula. Hän on suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art kurssit (Birthing from Within) sekä naistenpiiriohjaajakurssin (Awakening Women Institute). Hän on myös EFT-ohjaaja.

”Synnytystarinapiiri vie naiset synnytysmatkalle, sukeltamaan takaisin siihen jo ehkä unohdettuunkin maailmaan. Synnytyskokemusta voi työstää vielä vuosienkin jälkeen. Joskus nainen voi huomata jääneensä kiinni johonkin uskomukseen, joka on saanut alkunsa synnytyksessä. Kokemuksen läpikäynti voi auttaa muodostamaan itsestä toisenlaisen, ehjemmän tarinan.” – Mari Forsberg, Doula Helsinki

Osallistujia mahtuu max 10. Varaa paikkasi maksamalla työpaja verkkokaupasta!