Synnytyskertomuksen uusi lempeä tulkinta

Ymmärrä synnytyksen emotionaalisia polkuja 

Toiminnallinen työpaja synnytyspettymystä kohtaaville kätilöille

Perjantai 18.1.2019 klo. 9-15, Kätilötalolla Helsingissä

23666463_10155386436417690_2099408550_n

Tarina siitä, miten naisesta tuli äiti on yksi elämän tärkeimmistä tarinoista. Äidiksi syntyminen on usein mullistava kokemus ja eri syistä synnytyksen sisäistäminen ja syvällisempi ymmärtäminen jää usein kesken. Synnytyskertomuksen kertominen uudestaan ja uudestaan ei aina auta eteenpäin, etenkin jos synnytykseen liittyy pettymystä, ehkä jopa traumaa. 

Joskus synnytyksestä jää syvempiä haavoja. Joskus se on matka Aliseen. Joskus jotain menee rikki eikä mikään ole samanlaista.

Kuitenkin on lohdullista, että synnytystarina ei ole staattinen – se muuttuu ja elää, ihan niin kuin nainen muuttuu ja kehittyy omalla polullaan. Tietoisen ohjauksen ja viisaiden kysymysten kautta sinä voit ammattilaisena oppia tukemaan synnytyspettymyksen kokeneen naisen matkaa kohti uutta lempeää tulkintaa hänen kertomuksestaan.

Kun syvennät ymmärrystäsi synnytyksen emotionaalisista poluista osaat ohjata kohti oivallusta, että myös synnytyksen varjoissa piilee kauneutta, valoa ja tärkeitä oivalluksia.

Työpajassa katsomme rohkeasti tarinan vaikeita kohtia uudesta näkökulmasta. Ehkä syvimmässä haavassa piilee lääkettä? Ehkä siellä on tuntematon lahja? Ehkä se on Prinsessa Ruususen kolmastoista lahja, lahja mitä ei haluaisi ottaa vastaan mutta elämä on päättänyt toisin? Harjoitusten kautta kuljemme lempeästi kohti uutta, myötätuntoista tulkintaa.

Työpajassa saat työstää omaa synnytyskokemustasi. Mikäli et ole itse synnyttänyt voit valita yhden vaikean synnytyksen, jossa olet ollut mukana. Opit tekemään Synnytystarinalabyrintin sekä muita toiminnallisia harjoituksia. Synnytystarinalabyrintissä on yhdeksän porttia ja jokaisen portin takaa löytyy viisautta ja uusia oivalluksia. Myytti Inannan matkasta Aliseen toimii oppaana ja labyrintti karttana.

Osallistujat tekevät harjoituksia itsenäisesti ja pareittain eikä sinun tarvitse jakaa synnytystarinaasi kokonaisuudessaan koko ryhmälle.

Työpaja Kätilötalolla on tarkoitettu kätilöille. Se sopii erityisen hyvin synnytyspelkoisten ja -traumatisoituneiden kanssa työskentelyyn, mutta on myös oiva työkalu kaikille ammattilaisille, jotka keskustelevat synnytyksestä pre- tai postpartum. Myös ammattilaisena on tärkeä saada kokemus toiminnallisista harjoituksista ja siitä mitä oivalluksia ne voivat antaa. Toiminnallisen osuuden jälkeen kätilö Anu Lampinen kertoo miten hän käyttää näitä menetelmiä omassa työssään.

Työpajaa ohjaa VTT Alessandra Sarelin. Hän on doulana suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art kurssit (Birthing from Within) sekä naistenpiiriohjaajakoulutuksen (Awakening Women Institute). Hän on valmentanut lukuisia naisia vaikean synnytyksen jälkeen. Hän on saanut inspiraatiota mytologian käytössä mm. Pam Englandilta, Chameli Ardaghilta ja Toko-pa Turnerilta, joiden kursseille hän säännöllisesti osallistuu.

Kätilötalon puolesta kurssilla mukana on kätilö, akupunktioterapeutti Anu Lampinen. Hän on suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art -kurssit (Birthing from Within); Fear of Birth -kurssin (Liisa Svensson ja Susanna Heli) sekä Heart and Hands -kurssin (Elizabeth Davis).

”Synnytystarinapiiri vie naiset synnytysmatkalle, sukeltamaan takaisin siihen jo ehkä unohdettuunkin maailmaan. Synnytyskokemusta voi työstää vielä vuosienkin jälkeen. Joskus nainen voi huomata jääneensä kiinni johonkin uskomukseen, joka on saanut alkunsa synnytyksessä. Kokemuksen läpikäynti voi auttaa muodostamaan itsestä toisenlaisen, ehjemmän tarinan.” – Mari Forsberg, Doula Helsinki

Osallistujia mahtuu max 15. Varaa paikkasi maksamalla työpaja verkkokaupassa viimeistään 4.1.2019. 

Hinnat:

Normaalihinta: 105€

Päivystyshinta: 119€ (rajoitettu erä). Mikäli olet synnytyksessä kurssipäivänä saat osallistumismaksun takaisin. 

Early bird: 99€. Early bird tarjous voimassa 31.10.2018 asti.

Hintaan sisältyy kirjallinen materiaali miten labyrinttiharjoitus toteutetaan, tee ja pientä purtavaa.

Lisätietoa: info@labyrinthdoula.com

Peruutusehdot:

Mikäli osallistuminen peruutetaan vähintään 14 päivää ennen tapahtuman alkua, veloitamme toimistokuluina 15 % + alv 24 % osallistumismaksusta. Tämän jälkeen osallistumismaksu veloitetaan täysimääräisenä. Peruutus tulee tehdä Peruutus tulee tehdä sähköpostitse info@labyrinthdoula.com. Osallistumisoikeus on mahdollista siirtää toiselle henkilölle, vaihdoksesta tulee ilmoittaa ennen koulutuspäiviä. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10.