Suosittu kurssi nyt verkossa! 

3.8.2020 alkaen

23666463_10155386436417690_2099408550_n

Ymmärrä lapsivuodeajan emotionaalisia polkuja

Joskus voi huomata jääneensä kiinni johonkin uskomukseen, joka on saanut alkunsa synnytyksessä. Joskus synnytyksestä jää syvempiä haavoja. Joskus se on matka Aliseen. Joskus jotain menee rikki eikä mikään ole samanlaista. Synnytyksellä on syvällinen vaikutus minäkuvaan. 

Tarina siitä, miten naisesta tuli äiti on yksi elämän tärkeimmistä tarinoista. Äidiksi syntyminen on usein mullistava kokemus ja eri syistä synnytyksen sisäistäminen ja syvällisempi ymmärtäminen jää usein kesken.

Kuitenkin on lohdullista, että synnytystarina ei ole staattinen – se muuttuu ja elää, ihan niin kuin nainen muuttuu ja kehittyy omalla polullaan.Verkkokurssilla katsomme rohkeasti tarinan vaikeita kohtia uudesta näkökulmasta. Ehkä syvimmässä haavassa piilee lääkettä? Ehkä siellä on tuntematon lahja? Harjoitusten kautta kuljemme lempeästi kohti uutta, myötätuntoista tulkintaa siitä mitä synnytyksen aikana tai sen jälkeen tapahtui.

Kurssin lähestymistapa on pedagoginen, ei niinkään terapeuttinen. Harjoitukset lisäävät itsetuntemusta ja antavat oivalluksia omista rajoittavista uskomuksista sekä miten näitä voi purkaa. Hyödynnämme vanhoja myyttejä; näiden tarinoiden kartat auttavat löytämään takaisin kotiin synnytysmatkan (initiaation) paluumatkalta.

Verkkokurssin opettaja on VTT Alessandra Sarelin. Hän on doulana suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art kurssit (Birthing from Within) sekä naistenpiiriohjaajakoulutuksen (Awakening Women Institute). Hän on valmentanut lukuisia naisia vaikean synnytyksen jälkeen. Hän on saanut inspiraatiota mytologian käytössä mm. Pam Englandilta, Chameli Ardaghilta ja Toko-pa Turnerilta, joiden kursseille hän säännöllisesti osallistuu. Tällä hetkellä hän osallistuu vuoden pituiseen Embodied Mythology koulutusohjelmaan.Peruskurssi on tarkoitettu äideille, kätilöille, doulille ja muille ammattilaisille. Ammattilaisille on tulossa jatkokurssi, jonka voi suorittaa peruskurssin jälkeen. Ammattilaisten osuuden pitää kätilö Anu Lampinen. Anu kertoo miten hän käyttää kurssin menetelmiä omassa työssään odottajien ja vanhempien kanssa. Ammattilaisten osuudelle ei voi osallistua mikäli ei ole ensin suorittanut yhteistä osuutta.

Mihin kurssi perustuu?

Koulutukset Birth Story Listening sekä Birth Art for Parents sekä Pam Englandin kirjat Labyrinth of Birth ja Ancient Map for Modern Birth muodostavat kurssin teoreettisen perustan. Vuosien ajan Alessandra on käyttänyt kurssien menetelmiä odottajien ja uusien äitien kanssa. Kurssin yksi keskeinen harjoitus on kirjasta Labyrinth of Birth. Sen lisäksi Alessa on itse kehittänyt useita harjoituksia ja tehtäviä kurssille. Näitä harjoituksia hän on käyttänyt naisten piireissä ja työpajassa Synnytyskertomuksen uusi lempeä tulkinta.

Mitä verkkokurssi sisältää?

Kurssilla saat kolme luentoa ja kahdeksan harjoitusta, joiden avulla tarkastelet omaa synnytysmatkaasi uudesta näkökulmasta. Et voi muuttaa sitä mitä synnytyksessä tapahtui, mutta voit muuttaa omaa tulkintaasi siitä mitä tapahtui.

  • Osa 1: Synnytyskertomuksen merkitys. Minäkuva kasvaa synnytyksestä.
  • Osa 2: Synnytyslabyrintti. Uhrin ja Tuomarin vuoropuhelu.
  • Osa 3: Paluumatka, portit ja portinvartija. Viisaan naisen seremonia.

Saat koko materiaalin sähköpostitse ja voit suorittaa tehtävät omaan tahtiin. Kurssilaisille on oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa voi jakaa omaa prosessia.

Kenelle?

Äideille, doulille, kätilöille ja muille ammattilaisille. Sopii myös kun olet uudestaan raskaana ja haluat käsitellä edellistä synnytystä.

Hinnat:

Verkkokurssi maksaa 49€ 

Ilmoittaudu verkkokurssille niin saat koko materiaalin kerralla sähköpostitse. Alkaen 3.8.

Palautetta kurssin metodeista:

”Synnytystarinapiiri vie naiset synnytysmatkalle, sukeltamaan takaisin siihen jo ehkä unohdettuunkin maailmaan. Synnytyskokemusta voi työstää vielä vuosienkin jälkeen. Joskus nainen voi huomata jääneensä kiinni johonkin uskomukseen, joka on saanut alkunsa synnytyksessä. Kokemuksen läpikäynti voi auttaa muodostamaan itsestä toisenlaisen, ehjemmän tarinan.” – Mari Forsberg, Doula Helsinki

”Synnytyskertomustyöpajassa tunnelma oli lämmin ja turvallinen. Alessandra onnistui luomaan tilan, jossa synnyttäminen ja äidiksi tuleminen saivat ansaitsemansa kunnioituksen, ja jossa jokaisen oma tarina ja synnytyskokemus tuntuivat tärkeiltä. Tässä ilmapiirissä vertaistuen saaminen ja kokemuksen jakaminen muiden äitien kanssa tuntui erityisen parantavalta. Vaikka olin tiennyt aikaisemminkin, etten ole ainoa traumaattisen synnytyksen kokenut ja synnytyspelosta kärsivä, niin vasta synnytystarinapiirissä ymmärsin oikeasti, etten ole traumani kanssa yksin. Sain suurta voimaa ja uudenlaista rohkeutta saadessani kohdata traumansa voittaneita ja pelkoaan kohti kulkeneita äitejä. Nyt tunnen, että minäkin kykenen voittamaan pelkoni, eikä trauma ole enää este toisen lapsen yrittämiselle. Alessandran ohjaamat harjoitukset antoivat uusia näkökulmia kolmen vuoden takaisen synnytyskokemukseni jäsentämiseen ja sain välineitä työstää sitä myös myöhemmin itsenäisesti. Piirin jälkeen näin ensimmäistä kertaa lapseni syntymän jälkeen unta, jossa olin raskaana enkä ollut kauhuissani. Painajaismaisen tunnelman sijaan tunsin itseni unessa rauhalliseksi ja luottavaiseksi. Uskallan nyt siirtyä elämässäni eteenpäin.” 

”Tulin kurssille siinä uskossa, että minulla oli todella traumaattinen synnytys. Työpajan aikana heräsi yllättävä oivallus siitä, että synnytykseni oli oikeastaan juuri sellainen mitä toivoin sen olevan. Muut asiat sen ympärillä aiheutti minulle traumoja. Näitä asioita voin nyt työstää. Ilman kurssia olisin, ihan turhaan, vielä traumatisoitunut. Täysikäännös oli mullistava yllätys. Suosittelen kurssia kaikille synnyttäneille naisille. Historiaa voi todella muuttaa!” – Yhden lapsen äiti

”Muistot ensimmäisestä synnytyksestä vaivasivat ja oli hyvä käydä synnytyksen tapahtumia läpi Alessandran ohjaaman harjoituksen avulla.  Sain muokattua omaa ajatustani – ensimmäisen synnytyksen vaikeimmat hetket eivät tuntuneetkaan epäonnistumiselta vaan sain uuden näkökulman ’minä kuitenkin tein sen!’” – Äiti, 30 v.

Lisätietoa: info@labyrinthdoula.com