Synnytyskertomuksen uusi lempeä tulkinta

Ymmärrä synnytyksen emotionaalisia polkuja 

Toiminnallinen työpaja synnytyspettymyksen kohdanneille naisille

Kätilötalolla, Helsingissä 6.9 klo. 14-19:30

23666463_10155386436417690_2099408550_n

Synnytyskertomus ei ole staattinen – se muuttuu ja elää, ihan niin kuin sinäkin muutut ja kehityt naisena ja äitinä. Tarina siitä, miten sinusta tuli äiti on yksi elämäsi tärkeimmistä tarinoista. Äidiksi syntyminen on usein mullistava kokemus ja tarinan sisäistäminen voi viedä pari-kolme vuotta. Koska meillä on nykyaikana harvoin rituaaleja tukena synnytyksen jälkeisenä aikana, niin tarinan sisäistäminen ja syvällisempi ymmärtäminen voi kuitenkin jäädä kesken. Synnytystarinan kertominen uudestaan ja uudestaan auttaa harvoin eteenpäin, etenkin jos synnytykseen liittyy pettymystä.

Synnytys on harvoin täydellinen. Kuitenkin tuntuu vaikealta puhua synnytyksen varjopuolista, ja siitä miten varjossakin piilee kauneutta, valoa ja tärkeitä oivalluksia. Joskus synnytyksestä jää syvempiä haavoja. Joskus se on matka Aliseen. Joskus jotain menee rikki eikä mikään ole samanlaista.

Työpajassa katsomme rohkeasti tarinan vaikeita kohtia uudesta näkökulmasta. Ehkä syvimmässä haavassa piilee lääkettä? Ehkä siellä on tuntematon lahja? Ehkä se on Prinsessa Ruususen kolmastoista lahja, lahja mitä ei haluaisi ottaa vastaan mutta elämä on päättänyt toisin? Harjoitusten kautta kuljemme lempeästi kohti uutta, myötätuntoista tulkintaa.

Työpajassa osallistujat tekevät Synnytystarinalabyrintin sekä muita toiminnallisia harjoituksia. Synnytystarinalabyrintissä on yhdeksän porttia ja jokaisen portin takaa löytyy viisautta ja uusia oivalluksia. Hyödynnämme vanhoja myyttejä; näiden tarinoiden kartat auttavat löytämään takaisin kotiin initiaation paluumatkalta.

Osallistujat tekevät harjoituksia itsenäisesti ja pareittain eikä sinun tarvitse jakaa tarinaasi koko ryhmälle.

6.9 -työpaja Kätilötalolla on suunnattu äideille, etenkin synnytyspettymyksen kokeneille naisille. Kurssi sopii kuitenkin kaikille, jotka haluavat pohtia synnytystään – olipa se ollut millainen tahansa. Myös doulat ja kätilöopiskelijat ovat tervetulleita mukaan tälle päivälle. Jos kätilöopiskelijana ei ole vielä kokemusta synnytyssalista eikä ole itse synnyttänyt niin työpajasta on vaikea saada mitään irti.

Työpajaa ohjaa VTT Alessandra Sarelin ja myös kätilö Anu Lampinen on läsnä harjoituksissa. Alessandra on doulana suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art kurssit (Birthing from Within) sekä naistenpiiriohjaajakoulutuksen (Awakening Women Institute). Hän on valmentunut lukuisia naisia vaikean synnytyksen jälkeen. Hän on saanut inspiraatiota mytologian käytössä mm. Pam Englandilta, Chameli Ardaghilta ja Toko-pa Turnerilta, joiden kursseille hän säännöllisesti osallistuu.

Kätilötalon puolesta kurssilla mukana on kätilö, akupunktioterapeutti Anu Lampinen. Hän on suorittanut Birth Story Listening ja Birth Art -kurssit (Birthing from Within); Fear of Birth -kurssin (Liisa Svensson ja Susanna Heli) sekä Heart and Hands -kurssin (Elizabeth Davis).

”Tulin kurssille siinä uskossa, että minulla oli todella traumaattinen synnytys. Työpajan aikana heräsi yllättävä oivallus siitä, että synnytykseni oli oikeastaan juuri sellainen mitä toivoin sen olevan. Muut asiat sen ympärillä aiheutti minulle traumoja. Näitä asioita voin nyt työstää. Ilman kurssia olisin, ihan turhaan, vielä traumatisoitunut. Täysikäännös oli mullistava yllätys. Suosittelen kurssia kaikille synnyttäneille naisille. Historiaa voi todella muuttaa!” – Yhden lapsen äiti

”Muistot ensimmäisestä synnytyksestä vaivasivat ja oli hyvä käydä synnytyksen tapahtumia läpi Alessandran ohjaaman harjoituksen avulla.  Sain muokattua omaa ajatustani – ensimmäisen synnytyksen vaikeimmat hetket eivät tuntuneetkaan epäonnistumiselta vaan sain uuden näkökulman ’minä kuitenkin tein sen!’” – Äiti, 30 v.

Osallistujia mahtuu max 15. Varaa paikkasi maksamalla työpaja verkkokaupassa viimeistään 17.8.2018. 

Hinta: 85€

Hintaan sisältyy materiaali (labyrintin saa mukaan kotiin), tee ja pientä purtavaa.

Peruutusehdot:

Mikäli osallistuminen peruutetaan vähintään 14 päivää ennen tapahtuman alkua, veloitamme toimistokuluina 15 % + alv 24 % osallistumismaksusta. Tämän jälkeen osallistumismaksu veloitetaan täysimääräisenä. Peruutus tulee tehdä Peruutus tulee tehdä sähköpostitse info@labyrinthdoula.com. Osallistumisoikeus on mahdollista siirtää toiselle henkilölle, vaihdoksesta tulee ilmoittaa ennen koulutuspäiviä. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10.