fbevent25.1.2020 klo. 14-19. Paikka: Turku, Studio FON. Nahkurinkatu 8 (sisäpiha).

”I bleed each month to help make humankind a possibility.” – Rupi Kaur

Jokaisella meistä on ainutlaatuinen suhde omaan kuukautiskiertoon, meillä on tarina kuukautisista tai siitä ettei ole kuukautisia.

Työpajassa kaikki tarinat kuukautisista ja kuukautiskierrosta ovat tervetulleita. Luomme yhdessä pyhän piirin jokaisen naisen kokemukselle.

Piirissä muistamme ja kunnioitamme, että veri on pyhää. Esiäitimme vuotivat syklisesti jotta sinä ja minä voimme elää juuri nyt.

Myös kierrolla on tarina, sen merkit ovat osa isompaa kertomusta jos vain pysähdyt kuuntelemaan. Kuukautiset kertovat terveydestä ja elinvoimasta. Kierron signaalit kertovat myös ravinnosta, stressistä, tulehduksesta, laimiinlyönnistä, huolenpidosta. Oletko valmis kuuntelemaan sen viestejä? Oletko valmis elämään sopusoinnussa hormonien nousun ja laskun kanssa?

Kun kuukautiskiertosi kukoistaa, kun elät harmoniassa sen kanssa etkä taistele sitä vastaan sinulla on energiaa elämäntehtävällesi. Voit aloittaa vallankumouksen (tai vaihtaa vaippoja – mikä pyhä missiosi siinä hetkessä onkaan).

* * * * * * *

Työpajan ensimmäisessä osassa saat tehdä omaa sisäistä työskentelyä. Saat pysähtyä kuuntelemaan omaa kehoasi ja kiertosi historiaa. Meditatiiviset harjoitukset, hengitys ja liike tuovat lähemmäs kohtutietoisuutta, lähemmäs sydäntä. Saat palata mielessä omaan kuukautishistoriaan, ehkä myös kuukautisten alkamiseen. Joskus tarina siitä miten sinua tuettiin tai jätettiin yksin tämän nuoruuden portin kohdalla värjää aikuisiän suhtautumista kierron eri vaiheisiin.

Työpajan toisessa osassa saat tietoa hormonitasapainosta ja saat valmistaa oman hormoneja hellivän yrttiteen mukaan kotiin.

Tiedollisen osion aikana saat istua tai maata mukavasti lattialla yhdessä piirin muiden naisten kanssa, raviten kehoasi herkuilla ja hyvillä juomilla.

Fytoterapeutti/luontaishoitaja Alessandra Sarelin jakaa tietoa kuukautiskierron hormonaalisesta vaiheista sekä miten voit kehoa lukemalla seurata missä vaiheessa olet. (Munarakkulavaihe, ovulaatio, keltarauhasvaihe, vuoto tai sisäinen kevät, kesä, syksy ja talvi.) Tämä tieto saattaa mullistaa maailmasi ja tulet toivomaan että olisit saanut tiedon jo yläasteella! Kasvatat kehonlukutaitoasi ja opit samalla tärkeästä estrogeeni-progesteroni –tasapainosta ja itsehoidosta.

Luennolla saat käytännön vinkkejä:
– Miten voin saada apua yrttien hoitavasta voimasta erilaisiin yleisiin vaivoihin kuten kuukautiskramppeihin?
– Minkälainen ruokavalio tukee kukoistavaa kuukautiskiertoa?
– Mitä pitäisi ajatella lisäravinneviidakosta? Onko tutkittua tietoa olemassa?

Työpajan päätteeksi saat valmistaa oman ihanan Kukoistava kuukautiskierto –yrttiteen laadukkaista kotimaisista yrteistä. Yrttitee tukee sinun kuukautishyvinvointiasi ja muistuttaa kasvimaailman ystävistämme.

Työpajaa ohjaa Alessandra Sarelin. Hän yhdistää kaiken mitä on oppinut – modernin ja ikiaikaisen, tieteen ja tarinat – hoitajana, doulana, äitinä, naisten piirin suojelijana. Hän on pitänyt naistenpiirejä ja retriittejä vuodesta 2011 ja on ollut luontaishoitoalalla vuodesta 2014.

PS. Työpajassa ei jaeta tietoa ehkäisyyn liittyen. Bioidenttiset hormonit on toinen laaja aihepiiri joka mainitaan luennolla vain pinnallisesti.

Käytännön tietoa:

Pyydämme että tuot kukkia ja päiväkirjan mukaan työpajaan. Kukkia tarvitaan runsaasti harjoituksissa! Ovet avataan klo. 13:45 ja lukitaan klo. 14. Tulethan ajoissa paikalle.

Hinta:

Varausmaksu 30€ verkkokaupassa. Loput työpajan hinnasta 55€ maksetaan työpajan yhteydessä kortilla tai käteisellä. (sis. 24% alv). Hintaan sisältyy Queen kombuchaa ja välipala ja kotiin vietävä yrttitee.

Varaa paikkasi verkkokaupasta! 

Peruutusehdot:

Mikäli osallistuminen peruutetaan vähintään 14 päivää ennen tapahtuman alkua, veloitamme toimistokuluina 15 % + alv 24 % varausmaksusta. Tämän jälkeen varausmaksu veloitetaan täysimääräisenä ja palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutus tulee tehdä sähköpostitse info@labyrinthdoula.com. Osallistumisoikeus on mahdollista siirtää toiselle henkilölle, vaihdoksesta tulee ilmoittaa ennen koulutuspäiviä.