Synnytysdoula auttaa sinua synnyttämään ilman kärsimystä

”Synnytyskokemukseni ovat erilaiset kuin yö ja päivä. Ensimmäinen, doulaton synnytykseni oli kaamea kokemus. Tässä toisessa synnytyksessäni, jossa doula oli mukana, olin pitkään kotona ja mieheni ja doula hieroivat ja hoitivat minua – jopa torkahdin supistusten välissä. Oloni oli rento, turvallinen ja hyvä. Tämä toinen synnytykseni oli korjaava kokemus ja sain takaisin luottamukseni omaan kehooni.” ~ Entinen synnytyspelkopotilas

Haluan edelleen kiittää synnytysavusta. Keskityin sinun juttuihin ja ”unohdin” kivut. Väsymätön apu oli parasta, se että sai jatkuvaa tukea – doula oli koko ajan siinä. Kaikilla synnyttävillä pitäisi olla doula! ~ Hannele, ensisynnyttäjä

Doulan tuki lisää sinun mahdollisuuksia:

 • saada kokea turvallinen, voimaannuttava synnytys ilman komplikaatioita ja kärsimystä;
 • saada positiivinen synnytyskokemus, jota muistelet rakkaudella ja riemulla;
 • saada onnistunut imetys;
 • on myös todennäköisempää, että sinä ja vauva voitte hyvin synnytyksen jälkeen.

On luonnollista toivoa vauvalle parasta mahdollista alkua elämään ja itselleen hyvää synnytyskokemusta. Haluat muodostaa vahvan siteen vauvaasi ja aloittaa yhteisen elämän rakkauden ympäröimänä.

On myös luonnollista olla ymmällään kaikista valinnoista joita synnytykseen ja vauvanhoitoon tuntuu liittyvän. Tarvitset tietoa joka vahvistaa, että valitset oikein. Ehkä tuleva synnytys myös huolestuttaa. Mietit kenties miten tulet reagoimaan synnytysosaston vierauteen ja uusiin ihmisiin. Ehkä tunnet pelkoa synnytyksen hallitsemattomuutta kohtaan.

Synnytysdoula on synnytyksen ei-lääkkeellinen asiantuntija, joka antaa henkistä, fyysistä ja informatiivista tukea ennen synnytystä, sen aikana ja heti sen jälkeen. Doula tarjoaa paljon erilaisia kivunlievitysmenetelmiä (esim. akupainanta) ja näyttää kumppanille tapoja tukea synnyttäjää. Doula ei ole vain yksinodottajia varten.

’Koska minulla oli doula mukana mieheni oli parempi tuki. Doula näytti miehelleni keinoja auttaa ja tukea minua.’ ~Äiti, toinen synnytys

21 tieteellistä tutkimusta ovat vahvistaneet että doula, eli synnytystukihenkilö, voi jatkuvalla tuellaan tehdä synnytyskokemuksesta turvallisemman ja täten estää traumaattiset synnytyskokemukset, joiden eheytymiseen menee pahimmassa tapauksessa vuosia. Doulan tuki kasvattaa myönteisen synnytyskokemuksen ja onnistuneen imetyksen todennäköisyyttä. Doulan jatkuva tuki vähentää komplikaatioita, sektiosyntymiä ja lääkkeellisen kivunlievityksen tarvetta (Hodnett et al.2011). Synnytyksen kesto lyhenee ja vauvoilla on vähemmän alhaisia Apgar-pisteitä.

Labyrinth doulalta saat:

 • Tukea kokeneelta doulalta odotusaikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana. Tämä lieventää huolia, pelkoja ja ennaltaehkäisee masennusta. Alessandra on sertifioitu synnytysdoula ja on ollut liki 30 synnytyksessä.
 • Apua vapautumaan peloista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.
 • Tukea löytämään pehmeä, autenttinen ja alkukantainen synnytyksen voima – itsestäsi. Sitä kannat mukana lopun elämäsi.
 • Lääkkeetöntä kivunlievitystä sekä tietoa eri vaihtoehdoista.
 • Doula auttaa sinua löytämään OMA TAPASI synnyttää ilman kärsimystä (lääkkeiden avulla tai ilman lääkkeitä).
 • Tietoa joka voi vaikuttaa myönteisesti sinun ja vauvan terveyteen ja hyvinvointiin.

Palvelu voidaan räätälöidä perheen tarpeiden mukaiseksi. Hinta riippuu mm. tapaamisten määrästä, paikasta ja ajankohdasta sekä päivystyksen kestosta. Synnytyksen pituus ei vaikuta hintaan. Ensimmäinen tapaaminen on aina maksuton. Doulan palkkio maksetaan yleensä kahdessa erässä. Osan hinnasta saa kotitalousvähennyksenä verotuksessa takaisin.

Synnytys ilman kärsimystä, peruspalvelupaketti:Alessa_doula-2

Tutustumistapaamisen jälkeen kaksi live-tapaamista (1,5-2 tuntia), jossa puoliso on mukana. Käymme läpi synnytyksen vaiheet ja doulan tuen näissä vaiheissa, synnytystoiveet, omat vahvuudet ja sisäiset resurssit. Tämän lisäksi teemme konkreettisia harjoituksia (mm. kivunkohtaamiseen liittyen sekä erilaisia kivunlievitysmenetelmiä kuten akupainanta). Tarpeen mukaan asentoharjoituksia ja Rebozo rentoutusharjoituksia.

Kaksi tapaamista pidetään kotonasi, yksi Paraisilla Terapiakulmassa. Matkakulut Turun alueella kuuluvat myös hintaan.

Saat tukea synnytyksessä alusta loppuun – riippumatta synnytyksen pituudesta – ja halutessasi vielä pari tuntia vauvan syntymän jälkeen. Tutun ihmisen läsnäolo luo turvallisen ja intiimin ilmapiirin. Halutessasi voin myös tulla kotiin synnytyksen alkuvaiheessa ja voimme siirtyä sairaalaan yhdessä.

Peruspalvelupaketti kattaa: neljän viikon päivystyksen, kaksi tapaamista ennen synnytystä, yksi jälkitapaaminen, sähköposti yhteys tapaamisten väillä, jatkuva tuki synnytyksessä, TENS-laite:  670 € + alv. 24% = 830 €

Ellei muuta sovita, päivystys alkaa 14 päivää ennen laskettua aikaa ja päättyy vauvan synnyttyä. Tällöin doula on jatkuvasti tavoitettavissa puhelimitse. Tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan voimme sopia sairastumisen varalta varadoulan. Saat TENS-laitteen käyttöönsä. Synnytyksen jälkeen doula on aina käytettävissä puhelinkonsultaatiota varten. Toiveiden mukaan hän voi auttaa myös imetyksen osalta.

Labyrinth doula on Suomen Doulat ry:n jäsen ja noudattaa doulan toimenkuvaa omassa toiminnassaan.

UUTUUS!

Synnytys ilman kärsimystä -kuningatar doulapakettiSynnytys ilman kärsimystä-2

Ennen synnytystä 

 • Tutustumistapaamisen jälkeen kaksi live-tapaamista (1,5-2 tuntia), jossa puoliso on mukana. Käymme läpi synnytyksen vaiheet ja doulan tuen näissä vaiheissa, synnytystoiveet, omat vahvuudet ja sisäiset resurssit. Tämän lisäksi teemme konkreettisia harjoituksia (mm. kivunkohtaamiseen liittyen sekä erilaisia kivunlievitysmenetelmiä kuten akupainanta). Tarpeen mukaan asentoharjoituksia ja Rebozo rentoutusharjoituksia.
 • Live tapaamisten välissä ohjausta Skypessä kaksi kertaa. Puretaan pelkoja, huolia ja epävarmuutta ja vahvistetaan luottamusta ja yhteyttä omaan voimaan. Jos takana on traumaattinen synnytys yksi Skype-ohjaus keskittyy tähän (katso Synnytystarinakeskustelu).
 • Sähköposti- ja puhelinkonsultaatiot aina tarvittaessa.
 • Neljän viikon valmius lähteä synnytykseen – vastaan puhelimeen 24/7.
 • Varadoula sitä varten, että olisin itse sairas tai muuten estynyt.

Tämän lisäksi saat myös:

 • Synnytysmeditaatio ”Rakkaus voittaa pelon” –äänitteen, jota voit käyttää kotona vaikka päivittäin. Meditaatio vapauttaa suuren määrän energiaa ja rauhoittaa mielen.
 • Dancing for Birth DVD:n lainaksi – hauska tapa auttaa vauvaa löytämään optimaalisen asennon synnytystä varten.
 • TENS-laitteen + elektrodit lainaksi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa.
 • Rebozo-liinan käyttöön kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa.

Lahjaksi (jotta pysyisit terveenä):

 • Solgarin maitohappobakteerivalmisteen tasapainottamaan mikrobiomaa.

Muita etuja (jotta loppuraskaus ja synnytys sujuisi mahdollisimman vähin kärsimyksin ja tiedän, että vyöhyketerapia toimii):

 • Kolme käyntiä odottajan vyöhyketerapiassa Turussa alennettuun hintaan 120€ (norm. 150€) – lue lisää. VAIN Labyrinth Doulan odottajille!

Synnytys

 • Saat tukea synnytyksessä alusta loppuun – riippumatta synnytyksen pituudesta – ja halutessasi vielä pari tuntia vauvan syntymän jälkeen. Tutun ihmisen läsnäolo luo turvallisen ja intiimin ilmapiirin. Halutessasi voin myös tulla kotiin synnytyksen alkuvaiheessa ja voimme siirtyä sairaalaan yhdessä.

Synnytyksen jälkeen

 • Etäimetystukea alkupäivinä – hyvät vinkit voivat olla kullan arvoisia.
 • Synnytyksen jälkeen tulen kotikäynnille. Tapaamisella käymme synnytystä läpi ja teen Rebozo sulkemisseremonian juhlistamaan uutta elämänvaihetta ja äidin syntymää. Tarvittaessa EFT-ohjausta vapautumaan imetysstressistä.
 • Saat myös Bengkung Belly Bind –liinan käyttöösi kolmeksi viikoksi.

Paketin hinta: 990€ (sis. alv 24%).

Kolmen kerran vyöhyketerapia Jaana Filpun hoidossa 120€ (norm. 150€).

Kyllä, haluan kärsimysvapaan synnytystarinan
Varaa aika maksuttomaan tutustumistapaamiseen


 • ”Olen yllättynyt miten positiivinen ja voimaannuttava kokemus synnytys oli. Synnytyksessä opin, että on pakko joskus jättäytyä asioiden vietäväksi, päästää kontrollista irti. Tämän oivalsin doulan avulla. Opin elämään hetkessä. Synnytyksessä oli pakko keskittyä yhteen hetkeen, harvoin on niin keskittynyt! Tuntui siltä, että tämän prosessin aikana syntyi myös äiti. Nyt pieni ihminen on ykkösprioriteetti ja se tuntuu hyvältä.” ~ Susanna, ensimmäinen lapsi

  ”Teki hyvää, että ennen synnytystä, sen aikana ja sen jälkeen oli joku joka oli tukena ja lähellä, mutta kehen ei ole muuta suhdetta. Henkilö, johon syntyy suhde synnytyksen takia. Se suhde on ensisijaisesti synnytystä varten, itseään varten. Olen oppinut tervettä itsekkyyttä ja halusin doulan itseäni varten, jonkun jolla on koulutus ja kokemusta synnyttämisestä ja synnyttäjän tukemisesta. Se auttoi oman tilan luomisessa, oman rytmin löytämisessä. Oli myös hyvä saada puhua peloista ja huolista doulan kanssa ennen synnytystä, hän pystyi antamaan työkaluja niiden kohtaamiseen. Doula oli avoin ja kuulolla minua kohtaan ja pystyi valitsemaan sopivat harjoitukset juuri minulle.” ~  Laura, ensimmäinen synnytys

  ”Olen ylpeä, että osasin kuunnella ja olla itseni kanssa vahvasti läsnä. Doula tuki tätä prosessia. Olen ylpeä että uskalsin haluta doulaa, että uskalsin sanoa sen miehelleni ja kavereille, vaikka kaikki ei ymmärtänyt valintaani. Olen ylpeä että priorisoin sitä asiaa.” ~ Saara, toinen synnytys

  ”Synnytyksen aikana parasta oli akupainanta, se auttoi pärjäämään todella rajujen supistusten kanssa. Jälkeisvaiheessa oli rauhoittavaa, että doula oli läsnä ja hoiti minua, kätilöiden keskittyessä itse tilanteeseen ja lääketieteelliseen puoleen. Koin hyväksi, että doula oli läsnä siinä tilanteessa vain minua varten.” ~Tuuli, toinen synnytys